NRK Radio

Azure Cognitive Search i NRK Radio-appen

«Det er utrolig gøy å få være med på å lage en løsning som når ut til et så stort og mangfoldig publikum.»

Ingve Vikan Sund

Seniorkonsulent

Oppgaven

I NRK Radio-appen får du tilgang til en omfattende samling av NRKs podkaster, direktekanaler og opptak av radioprogrammer. Enten du ønsker å utforske ulike kategorier eller gjøre et søk, kan du enkelt finne det du ønsker å lytte til. Men slik har det ikke alltid vært. Tilbake i 2019 var søkefunksjonaliteten i appen begrenset til programtitler, og metadata som inneholder verdifull informasjon om programmene, var ekskludert. Med et slikt begrenset søkeomfang var det ikke like enkelt for publikum å finne nøyaktig det innholdet de søkte etter. Derfor tok NRK Radio initiativ til å utvikle en mer moderne søkeløsning som kunne håndtere den stadig økende mengden av tilgjengelig innhold, og samtidig gi en rask og sømløs brukeropplevelse.

Teamet

Ingve, en av Novanets seniorkonsulenter, var allerede en del av det tverrfaglige teamet hos NRK Radio da de startet utviklingen av den nye søkeløsningen. Sammen med en dyktig UX-designer og en dedikert produkteier, arbeidet de smidig for å realisere det nye søket. Teamet hadde den nødvendige kompetansen og ekspertisen for å skape en søkeløsning som skulle tilfredsstille publikumsbehov, samtidig som de sikret gode teknologiske valg.

Innsikt

Teamet hadde allerede en grundig forståelse av publikums behov gjennom omfattende brukerinnsikt. Deres første skritt var derfor å evaluere forskjellige arkitekturer og teknologier for den nye søkeløsningen. Hovedmålet var å finne en teknisk løsning som effektivt kunne implementeres i det eksisterende økosystemet. Det var også viktig for dem å sikre optimal sikkerhet og ytelse, samtidig som de ønsket å være forberedt på å skalere søket i tråd med den kontinuerlige økningen av mengden innhold. I denne utforskningsfasen undersøkte og vurderte de grundig de ulike søketeknologiene, og veide fordeler og ulemper for å sikre et solid og veloverveid valg.

Løsningen

Teamet kom fram til at implementeringen av det nye søket med Azure Cognitive Search (ACS) var det beste valget av flere grunner. En av hovedårsakene var at NRK allerede benyttet seg av flere tjenester i Azure-plattformen, og det var derfor naturlig å se mot ACS for å oppnå en sømløs integrasjon med de øvrige tjenestene.

ACS viste seg å være en svært brukervennlig plattform som inneholdt all den funksjonaliteten de ønsket, og den var enkel for utviklerne å konfigurere og tilpasse. Dette gjorde at teamet raskt kunne starte implementeringen. I tillegg til god brukervennlighet, var ACS også en kraftig verktøykasse som kunne skaleres etter behov. Dette var av stor betydning for teamet, da det sikret at søkeløsningen kunne håndtere den stadig økende mengden av innhold uten å gå på kompromiss med ytelse eller sikkerhet.

Den nye søkeløsningen gir nå brukerne av NRK Radio-appen tilgang til mer avanserte søkemuligheter, noe som forenkler prosessen med å finne ønsket innhold. I tillegg til å kunne bla gjennom ulike kategorier og søke i alt innhold, tar den nye søkeløsningen også hensyn til popularitet. Dette betyr at innhold som er høyt rangert på popularitetslisten prioriteres høyere i søkeresultatene. Resultatet er en mer personlig og relevant opplevelse for publikum.

For de som administrerer søket, gir den nye løsningen også en forbedret administrasjonsside. Her har administratorer muligheten til å legge til synonymer, justere vektingen av søkeresultater og trigge reindeksering for å finjustere søkealgoritmen. Muligheten til å teste og validere søket gjennom ulike søkescenarier har også gitt administratorene verdifull innsikt for videre forbedringer.Denne muligheten for styring og fleksibilitethar resultert i en søkeløsning som gir administrasjonen et verktøy som er brukervennlig og tilpasset deres behov.

Teknologi

Skyteknologi, Azure Cognitive Search.

Kunden

NRK, Norges største mediebedrift med rundt 3 200 ansatte, har et bredt spekter av tjenester, og NRK Radio-appen er en av deres viktigste plattformer. NRK Radio tilbyr en imponerende rekke av 14 direktekanaler og et rikt utvalg av podkaster, og gir lyttere over hele landet tilgang til kvalitetsinnhold og en variert programportefølje. Med sin omfattende dekning og mangfoldige tilbud bidrar NRK Radio til å underholde, informere og engasjere lyttere i hele Norge.

Har du ikke NRK Radio-appen? Last den ned her:
Apple
Android

Ta gjerne kontakt med oss dersom du vil diskutere mulighetene med Azure Cognitive Search.